Medlemskap i Hassela Helpline

Hassela Helpline är en ideell förening som arbetar förebyggande mot missbruk, kriminalitet, mobbning och utanförskap och som är anslutet till förbundet Hassela Solidaritet. Vi är en relativt liten organisation men vi arbetar på många olika plan och med många olika verksamheter.

Därför är det viktigt att du, om du tycker Hassela Helpline är bra och vill stödja oss, också blir medlem i föreningen.

Hassela Helpline arbetar efter demokratiska principer. Varje år blir du som medlem kallad till årsmötet som sätter riktlinjer för verksamheten och som väljer styrelse. Många är nöjda med att passivt stödja verksamheten, andra vill engagera sig och komma på möten och ytterligare några blir volontärer.

Medlemmar – dags att inkomma med motioner till årsstämman!

Enligt föreningens stadgar ska motioner som önskas bli besvarade på årsstämman ha inkommit till styrelsen senast den 15 januari. Om du går och funderar på något som skulle passa i en motion är det alltså dags att börja med formuleringsarbetet.

Viktigt att tänka på är att en motion ska vara utformad som en konkret fråga vilken stämman kan ta ställning i och inte enbart som ett allmänt förslag eller önskemål.

Börja gärna skriften med en bakgrundsbeskrivning som förklarar syftet med motionen, för att underlätta för stämmans deltagare att sätta sig in i frågan. Inkomna motioner ifogas tillsammans med styrelsens kommentar i årsredovisningen som delas ut veckorna före stämman. Ta endast upp ett ämne per motion. Om du har flera ämnen som du vill ska behandlas, lämna istället in flera separata motioner.

Motionerna ska inkomma skriftligt till styrelsen, senast den 15 januari 2015. Detta kan ske antingen som mejl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., eller genom brev till styrelsens kontor:

Hassela Helpline
Jörgen Ankersgatan 12
211 45 Malmö

Hör gärna av dig till styrelsen om du har frågor kring motionsskrivandet. /Styrelsen